top of page

Food Switch

Regelmatig deel ik een #foodswitch op Instagram. Het is namelijk zinvol om verder te kijken dan de voorkant van een verpakking. Door #etiketten te lezen kun je bewuste keuzes maken.

In de supermarkt heb je ontzettend veel varianten van #muesli, #cruesli en #granola. Het is zinvol om verder te kijken dan de voorkant van de verpakking. Veel varianten bevatten namelijk een grote hoeveelheid suiker. Neem bovenstaand voorbeeld, een vergelijking tussen #EatNaturalGranola en #HolieGranola. Ik zou in dit geval voor Holie Granola gaan, deze bevat namelijk minder verzadigd vet, minder suiker en meer vezels.


"Ga niet af op de voorkant van de verpakking"

Veel fabrikanten doen aan #healthwashing. Ze laten ongezonde producten gezonder lijken met voedings- en gezondheidsclaims. Ga dus niet alleen af op de voorkant van de verpakking, dat is vaak pure #marketing. Echter zijn aan het #voedseletiket bepaalde richtlijnen en wetten verbonden dus het is verstandig om daar naar te kijken.


Volg mij op instagram voor #voedselvergelijkingen. Wanneer je een pakket bij mij afneemt, leer ik je waar je op moet letten bij het lezen van een etiket.Comments


WortelsenWijn_231121_461.jpg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Anke, eigenaresse van Wortels & Wijn, voedings-deskundige en leefstijlcoach. Met Wortels & Wijn bereik je een gezonde leefstijl waarbij gezond en genieten hand in hand gaan. Heb je vragen? Neem dan contact met me op.

Krijg een melding bij nieuws

Bedankt voor je aanmelding!

  • Facebook
  • Instagram

* door het formulier in te vullen, ga je akkoord met het cookie- en privacybeleid. 

bottom of page